Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@01:17:31 GMT

سفر به سرزمین عجایب ایران را از دست ندهید

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۸۷۳۹۹

سفر به سرزمین عجایب ایران را از دست ندهید

جزیره‌ی قشم بزرگترین جزیره‌ی استان هرمزگان و بزرگترین جزیره‌ی ایران است. این جزیره در تنگه‌ی هرمز واقع شده و طبیعت خاص، بی‌نظیر و متنوع آن باعث شده که به آن لقب «جزیره‌ی عجایب هفتگانه» را بدهند. نقاط دیدنی این جزیره آنقدر زیاد است که احتمالاً قادر نخواهید بود در طول مدت اقامت خود از همه‌ی آن‌ها دیدن کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛

جزایر ناز قشم باریکه‌ای از خشکی و ساحل از مکان های دیدنی قشم

جزایر ناز یکی از دیدنی‌ترین جزایر مجاور جزیره‌ی قشم به شمار می‌رود. فاصله‌ی این جزیره از قشم حدود ۲۲ کیلومتر است. این جزیره فاقد ساحل شنی است و اطراف آن با دیوارهای صخره‌ای احاطه شده است. هنگام جزر برای مدت زمانی کوتاه، باریکه‌ای از خشکی بین این جزیره و ساحل قشم ایجاد می‌شود. با وجود اینکه زمانِ جزر کوتاه است، اما در این فاصله می‌توانید از بالای جزیره‌ی ناز، جزیره‌ی لارک و تنگه‌ی هرمز را ببینید. این جزیره مسکونی نیست وتنها تعدادی سایه‌بان توسط صیادان بومی و محلی، برای استراحت در آنجا ایجاد شده است.

بهترین زمان برای رفتن به این جزیره اندکی قبل از غروب خورشید است تا به تماشای یک غروب رؤیایی و زیر آب رفتن نیمی از جزیره و مسیر شنی بین ساحل و جزایر ناز قشم بنشینید. اگر به قشم سفر کردید، لذت تماشای فلامینگوها و مرغان دریایی و نیز صدف‌های رنگارنگ، مرجان‌ها و عروس‌های دریایی در ساحلِ ناز را از دست ندهید. این ساحل بخش‌های بکری جهت غواصی دارد که چنانچه علاقمند به غواصی هستید می‌توانید از آن لذت ببرید.

جزیره‌ی هنگام قشم زادگاه کروکودیل‌های ایرانی 

این جزیره که در جنوب شرقی جزیره‌ی قشم و در فاصله‌ی دو کیلومتری از آن قرار دارد از خاص‌ترین و جذاب‌ترین جاهای دیدنی قشم است. مساحت این جزیره  حدود ۳۴ کیلومتر مربع و شکل آن شبیه به یک مخروط ناقص است. جزیره‌ی هنگام هم دارای ساحل شنی و هم دارای ساحل صخره‌ای است. قسمت‌هایی از ساحل نیز به دلیل وجود نوعی کانی در ماسه‌ها، درخشان به نظر می‌رسد. با فرارسیدن شب نیز به دلیل وجود فیتوپلانکتون‌های دریایی که از خود نور ساطع می‌کنند؛ ساحل هنگام به رنگ آبی درخشان دیده می‌شود.

 

حضور دلفین‌ها در ساحل، نوعی آهوی خاص و زیبا به نام جبیر و خاردم مصری که خزنده‌ای از خانواده سوسمارها است نیز نمایانگر حیات وحش فوق‌العاده‌ی این جزیره است. اولین مزرعه‌ی پرورش کروکودیل در ایران به نام «پارک کروکودیل نوپک» نیز در این جزیره ساخته شده است. این جزیره سه روستا به نام‌های هنگام قدیم، هنگام جدید(ماشی) و هنگام غیل دارد که نه جاده‌ای دارند و نه ماشینی در آن وجود دارد. مردم جزیره نیز بسیار ساده، صمیمی و مهمان‌نواز هستند.   دره‌ی ستارگان قشم تبعیدگاه شهاب سنگ‌ها

این دره در فاصله ۵ کیلومترى از ساحل جنوبى جزیره قشم و در غرب روستای برکه خلف واقع شده است. دلیل نامگذاری این دره آن است که بومیان جزیره عقیده داشتند که ۲ میلیون سال پیش ستاره‌ای از آسمان به درون جزیره فرود آمده و این اشکال عجیب را ایجاد کرده است.

 

دره‌ی ستارگان یکی از شگفت‌انگیزترین جاهای دیدنی قشم است که حدود ۲ میلیون سال قدمت دارد. این دره بر اثر پدیده‌های زمین‌شناسی نظیر فرسایش به وسیله‌ی آب هاى سطحى، تندبادها و رگبارهاى فصلى در این ناحیه به وجود آمده و به خلق چنین شاهکار طبیعی منجر شده است. با رسیدن به این منطقه و دیدن کوه‌ها، حفره‌های  تو در تو و رسوبی، ستون‌ها و دالان‌ها شگفت زده خواهید شد. پس از عبور از دالان‌ها، آسمان آبی بالای سرتان خودنمایی می‌کند و منظره‌‌ی بی بدیلی را ایجاد می‌نماید. در مسیر بازدید از دره‌ ستارگان قشم حتماً در روستای برکه خلف توقف کنید؛ چرا که این روستا یکی از پاکیزه‌ترین روستاهای ایران است و علاوه برآن با دیدن صنایع دستی آن نیز هیجان زده خواهید شد!

جنگل‌های حرا قشم زیستگاه مادر درختان

جنگل‌های حرا که در ۶۰ کیلومتری غرب جزیره‌ی قشم و در تنگه خوران واقع شده‌اند؛ عمری ۳۰ تا ۴۰ میلیون ساله دارند و یکی از شگفتی‌های طبیعی این منطقه محسوب می‌شوند. حرا یک گیاه استثنایی است که دانه‌ی آن روی درخت مادر رشد می‌کند و سپس نهال آن از درخت مادر جدا شده و در آب می‌افتد.

جنگل‌های حرا قشم | دیدنی های قشم

این درخت در آب شور رشد می‌کند و نحوه‌ عملکرد ریشه و تنه‌ی آن به گونه‌ای است که آب شور دریا را جذب کرده و آن را تصفیه می‌کند، سپس مواد مورد نیاز آن را جذب کرده و بقیه را دفع می‌کند. جنگل‌های حرا همچنین زیستگاه مناسبی برای پرندگان مهاجر در فصول سرد، پرندگان آبزی، فلامینگو، پلیکان و انواع دیگر پرندگان، خزندگان و ماهی‌ها، لاک‌پشت‌ها و مارهای دریایی سمی هستند. در زمان مد دریا، این درختان تا گلوگاه در آب فرو می‌روند و منظره‌ای تماشایی به وجود می‌آورند؛ گویی که تمامی درختان که در آب شناور هستند.

ژئوپارک قشم ؛ پارکی جهانی

ژئوپارک قشم یکی از بی‌نظیرترین جاهای دیدنی قشم است. ژئوپارک به مناطقی گفته می‌شود که تنوع  زیستی و زمین‌شناسی متعددی در محدوده‌ی آن وجود داشته باشد. بخش غربی جزیره قشم نیز به دلیل تنوع پدیده‌های زمین‌شناختی نظیر جنگل‌های زیبای حرا، غار و کوه نمکدان ، تنگه‌ چاهکوه ، دره‌ی تندیس‌ها ، بام قشم، دره‌ی ستارگان، دولاب، کاسه سلخ، دره‌ی شور، کورکورا کوه و دیگر نواحیِ دارای چین خوردگی‌ها و دره‌های عجیب، کوه‌های شگفت‌انگیز، ستون‌های باشکوهِ به وجود آمده از فرسایش و بسیاری دیگر از پدیده‌های نادر زمین‌شناختی و نیز تنوع گیاهی و جانوری، به نام ژئوپارک قشم شناخته می‌شود که به عنوان تنها ژئوپارک ایران و خاورمیانه توسط یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.

تنگه‌ی چاهکوه قشم ؛ دره‌ای بی آسمان

این تنگه یا دره که در ۷۰ کیلومتری شهر قشم و در جوار روستای چاهوی شرقی واقع شده است از مهم‌ترین جاهای دیدنی قشم است. دلیل نامگذاری این دره، چاه‌هایی است که اهالی روستای چاهو در زمان‌های بسیار قدیم برای ذخیره‌ی آب باران حفر کرده بودند.

 

چاهکوه دره‌ای است به عمق ۱۰۰ متر که از فرسایش سنگ‌های رسوبی در دل کوه ایجاد شده است و با حفره‌ها و دالان‌های عجیبِ خود، شما را به شگفتی وا می‌دارد. هنگامی که قدم در آنجا می‌گذارید با دیوارهای بلند و مسیری بزرگ و عریض روبرو خواهید شد؛ اما چنانچه به سمت جنوب دره حرکت کنید مسیر دره باریک‌تر خواهد شد، تا جایی که دیدن آسمان از بالای دیواره ها و حتی حرکت کردن در آن نیز دشوار خواهد بود. چنانچه به ماجراجویی در طبیعت بکر علاقه‌مند هستید، حتماً از این مکان زیبا دیدن کنید.

غار خربس قشم ؛ در جستجوی مردگان

غار خربس در ۱۵ کیلومتری قشم و در ارتفاعات روستای خربس واقع شده است و یکی از بهترین مکان های دیدنی قشم محسوب می‌شود. این غار یکی از پدیده‌های کهن و در عین حال عجیبِ زمین‌شناسی محسوب می‌شود. آنچه رازآلود و شگفت انگیز به نظر می‌رسد، آثاری از معماری صخره‌ای در بخش‌های مختلف غار است که نشان از حضور مردمان کهن در این منطقه و دستکاری غار توسط آن‌ها دارد که قدمت این آثار به زمان مادها می‌رسد.

 

عده‌ای از محققان بر این باورند که این غار نیایشگاه پیروان آیین مهرپرستی، یا محل نگهداری استخوان مردگان در زمان مادها بوده است. این پدیده‌ی بسیار قدیمی زمین شناختی با نشانه‌هایی از حضور مردمان کهن در آن از جاذبه‌های طبیعی قشم است که قطعاً بازدید از آن یک تجربه‌ی به یاد ماندنی برای شما خواهد بود.

قلعه‌ پرتغالی‌های قشم ؛ تختی برای حکومت بر هند و اروپا

قلعه‌ پرتغالی‌ها یکی از جاهای دیدنی قشم است که پس از به اشغال در آمدن بخش‌هایی از جزایر خلیج فارس توسط یک دریانورد پرتغالی به نام « آلفونسو آلبرکرک» در سال ۱۵۰۷ میلادی بنا شد تا از این طریق بتوانند بر راه بازرگانی دریایی بین هند و اروپا تسلط یابند. این قلعه که در ضلع شمالی جزیره‌ی قشم و در نزدیکی ساحل بندر لافت قرار دارد، از سنگ‌های آهکی و گچی ساخته شده و در ساخت آن از ملاط ساروج محلی استفاده شده است.

 

این قلعه‌ بیشتر شامل انبارهایی برای نگهداری اسلحه و مهمات، مقر فرماندهی، زندان، کلیسا، سربازخانه و آب انبار است. بازدید از این قلعه برای گردشگرانی که به مکان‌های تاریخی علاقه‌مند هستند جذاب خواهد بود.

دشت بوخو ؛ جایی برای شیطنت آهوها

کوه بوخو با ارتفاع ۳۵۰ متر، بلندترین قله‌ی جزیره‌ی قشم است که در مجاورت بندر دولاب واقع شده است. در کوهپایه‌ی کوه بوخو دشت وسیعی قرار دارد که در صورت بارش کافی باران در فصل زمستان، به مکانی سرسبز و زیبا تبدیل خواهد شد که می‌توانید از گردش در آن لذت ببرید. خرگوش‌ها، آهوها و روباه‌هایی که در این دشت زندگی می‌کنند به جذابیت این منطقه می‌افزایند. علاوه بر این زیبایی‌ها و جذابیت‌ها، عسل‌های طبیعی این ناحیه نیز شهرت زیادی دارند. اگر در پاییز به قشم سفر می‌کنید حتما از دشت یوخو بازدید کنید. اینجا یکی از بهترین جاهای دیدنی قشم در پاییز است.

 

غار نمکدان قشم از جاهای دیدنی قشم

غار نمکی یکی زیباترین جاهای دیدنی قشم است. این غار طولانی‌ترین غار نمکی جهان است که در ۱۰۰ کیلومتری قشم قرار دارد و تاکنون ۶ کیلومتر از آن شناسایی شده است. سقف غار با قندیل‌های زیبای بلورین و مرمرین نمکی پوشیده شده و در کف آن نیز جریانی از آب نمک وجود دارد که منظره‌‌ی بی‌نظیری را ایجاد می‌نماید.

 

داخل غار و به خصوص اعماق آن بسیار تاریک است و برای رفتن به آن‌جا و مشاهده‌ی استالاکتیت‌های بلورین آن به چراغ قوه‌ای قوی و پر نور نیاز خواهید داشت. جالب است بدانید که نمک‌های غار نیز خاصیت درمانی دارند. جریان آبی که از دل کوهِ نمکدان خارج می‌شود، پس از حل کردنِ نمک‌های مسیر در خودش،‌ به صورت چشمه‌ی نمک در دامنه‌ی کوه می‌جوشد و با ریختن به گودال مجاور خود، آن را به یک حوضچه‌ی طبیعی سفید رنگ زیبا تبدیل می‌نماید. این غار یکی از تماشایی‌ترین غارهای جزیره‌ی قشم است که قطعاً ارزش دیدن را خواهد داشت.

قلعه نادری قشم ؛ تنها قلعه ایرانی در خلیج فارس

 

اگر جزیره قشم را برای گردش و سفر انتخاب کنید، در هر قدمی که برمی‌دارید، شاهد یک جاذبه، زیبایی و شگفتی خواهید بود.

قلعه نادری یکی از جاذبه‌های زیبای جزیره قشم است که در جنوب روستای لافت قرار گرفته. محل قرارگیری قلعه در این روستای تاریخی باعث شده تا بسیاری از افراد، آن را با نام قلعه لافت نیز بشناسند.

قدمت این قلعه دیدنی به حدود ۲۵۰ سال قبل باز می‌گردد و بنایی مربع شکل دارد که آثار چند برج را می‌توان در آن دید. مصالحی که در ساخت قلعه نادری به کار رفته، سنگ و خشت است که گواه از قدیمی بودن آن دارد. این قلعه را به عنوان تنها قلعه ایرانی در خلیج فارس می‌شناسند که برای حفاظت از تنگه خوران و به دستور لطیف خان، امیرالبحر نادرشاه ساخته شده بود.

بازدید از این جاذبه تاریخی در قشم، می‌تواند شما را با معماری دوره نادرشاهی آشنا کند و شانس گشتن در یک قلعه تاریخی ایرانی را به شما بدهد.

اطلاعات بازدید از قلعه نادری :

قیمت بلیت : رایگان

آدرس قلعه نادری : استان هرمزگان، قشم، بندر تاریخی لافت، روستای لافت، رو با روی مسجد جامع.

چاه‌های تلا قشم ؛ طلای بندر لافت

 

یکی از جاهای دیدنی قشم که از جمله جذاب‌ترین و عجیب‌ترین دیدنی‌های این جزیره به شمار می‌روند، چاه‌های تلا هستند. چاه‌های عجیب تلا، در حقیقت نزدیک به ۵۰ یا ۶۰ حلقه چاه است که پیشینیان آن‌ها را درون سنگ حفر کرده‌اند و در هنگام بارش، آب حاصل از باران از تل نزدیک به چاه‌ها درون آن‌ها می‌ریزد. آب‌های سرازیر شده درون چاه، به دلیل جنس و دیواره چاه‌ها، مدت‌ها به صورت خنک و سالم باقی می‌مانند و اهالی روستا از آن استفاده می‌کنند.

تلفظ درست‌تر چاه‌های تلا، «چاه‌های تل آو» است که به مرور زمان تغییر کرده‌اند. تل به معنای تپه مشرف بر چاه‌ها و آو، در زبان محلی به معنی آب است. تل آو درواقع به چاه‌هایی می‌گویند که در مجاورت تل آب قرار گرفته است.

این چاه‌های شگفت‌انگیز در گذشته در حدود ۳۶۶ چاه بوده‌اند که مردم هر روز تا پایان سال کبیسه، از آب یک چاه استفاده می‌کردند.

این چاه‌های دیدنی در بندر لافت قرار دارند و تجربه‌ای متفاوت برای شما خواهند بود.

اطلاعات بازدید از چاه‌های تلا قشم :

ساعات بازدید : همه روزه ۲۴ ساعته

قیمت بلیت : رایگان

آدرس چاه‌های تلا قشم : استان هرمزگان، ۷۶ کیلومتری شهر قشم، روستای لافت.

بندر تاریخی لافت قشم ؛ بندر استراتژیک ایران

 

یکی از جاهای دیدنی قشم در شب را می‌توان بندر تاریخی لافت معرفی کرد که به دلیل موقعیت مهم و استراتژیک آن در مناطق جنوبی ایران، از این بندر به عنوان مرکز دفاعی جنوب کشور استفاده می‌شد.

این بندر تاریخی، با دیدنی‌های فراوانی که دارد در جزیره قشم خودنمایی می‌کند و معماری خاص خانه‌های آن بسیار مورد توجه است. اگر به معماری خانه‌های لافت نگاه کنید، می‌توانید ترکیبی از معماری مناطق کویری، خلیجی و اسلامی را شاهد باشید که با زیبایی خاصی در آنجا پدیدار شده‌اند.

بر روی سقف خانه‌های این منطقه بادگیرهایی را می‌بینید که بزرگتر بودن اضلاع هر بادگیر، نشان از ثروت بیشتر صاحب خانه دارد.

در بندر لافت می‌توانید ترکیبی از هنر معماری و سازه‌های بی‌نظیر آبی را ببینید که حتما موجب حیرتتان خواهد شد.

اطلاعات بازدید از بندر تاریخی لافت :

ساعات بازدید : همه روزه، ۲۴ ساعته

قیمت بلیت : رایگان

آدرس بندر تاریخی لافت : استان هرمزگان، شمال غربی قشم، بندر لافت.

روستای گوران قشم ؛ موزه مردم‌شناسی زنده

 

روستای گوران قشم از جمله روستاهای دیدنی و بی‌نظیر جزیره قشم است که در غرب جزیره قرار گرفته‌ است. این روستای کهن و تاریخی سرشار از نخلستان‌های سرسبز است که زیبایی آن را چندین برابر کرده. البته پاییز این منطقه نیز زیبایی منحصر به فردی دارد. این روستا یکی از جاهای دیدنی قشم در پاییز در به حساب می‌آید که از دیدنش لذت خواهید برد. آنطور که می‌گویند، نام گوران از «گبران» گرفته شده است که گویا محله زرتشتی‌نشین آن منطقه به شمار می‌رفته است.

در این روستای تاریخی،علاوه‌بر زیبایی‌های طبیعی و نخلستان‌های سرسبز و انبوه، کارگاه‌ بزرگ لنج‌سازی را نیز می‌بینید. هنری که نسل به نسل به افراد روستا منتقل شده و تا به امروز ادامه دارد. در ورودی روستا نیز لنجی بزرگ و زیبا به چشم می‌خورد که نشان از این مدعا دارد.

روستای گوران را به عنوان موزه مردم‌شناسی زنده می‌شناسند، چرا که می‌توان سبک زندگی مردم روستا، نوع شغل،فعالیت‌ها و … مردم روستا را در آن دید.

اطلاعات بازدید از روستای گوران :

ساعات بازدید : همه روزه، ۲۴ ساعته

قیمت بلیت : رایگان

آدرس روستای گوران : استان هرمزگان، ۹۰ کیلومتری غرب جزیره قشم، روستای گوران.

دره تندیس‌ها؛ هنرنمایی بی‌مثال زمین

 

یکی دیگر از دیدنی های قشم، دره تندیس‌ها است که در اثر فرسایش و تغییرات زمینی، محیطی جذاب و دیدنی را در جزیره پدید آورده است. دره تندیس‌ها در جنوب جنگل‌های قرار گرفته و هر ساله محل بازدید گردشگران داخلی و خارجی است. دره شگف‌انگیز تندیس‌ها، در ابتدا به بام قشم متصل بوده و پس از گذشت سال‌ها، بالا آمدن جزیره موجب عقب رفتن ساحل و بیشتر شدن سطح خشکی شده است. مجموعه این عوامل باعث شده تا پدیده‌ای جذاب و دیدنی به نام دره تندیس‌ها در این منطقه به وجود آید.

برای تماشای این جاذبه منحصر به فرد، حتما به جزیره قشم سفر کنید.

اطلاعات بازدید از دره تندیس‌ها :

قیمت بلیت : رایگان

آدرس دره تندیس‌ها: استان هرمزگان، قشم، جنوب جنگل‌های حرا، دره تندیس‌ها.

مقبره بی‌بی مریم (تم سنیتی)؛ جاذبه کمیاب قشم

از جالب‌ترین جاهای دیدنی قشم ، می‌توان به مقبره بی‌بی مریم اشاره کرد که با نام محلی «تم سنیتی» نیز مشهور است و قدمت آن به سده هشتم هجری قمری باز می‌گردد. «تم سنیتی» در روستایی با همین نام قرار دارد و مورد توجه بسیاری از گردشگران است. این بنا دارای یک محیط چهار گوش با گنبدی بر بالای آن است که اگر به آن وارد شوید می‌توانید تکه‌های باقی‌مانده از سفال‌های قدیمی و کاشی‌های بسیار کهن را ببینید.

نکته جالب درباره این بنا جنس مصالح آن است که از مرجان‌های دریایی و آهک صدفی استفاده شده است. اگر در مقبره را باز کنید، به فضای وسیع‌تری خواهید رسید که بر روی مزارهای آن گل‌های کاکتوس کاشته‌اند.

مقبره بی‌بی مریم از کمیاب‌ترین جاذبه‌های جهان است که در جزیره قشم می‌توان آن را دید.

اطلاعات بازدید از بقعه بی‌بی مریم :

ساعات بازدید : ۶ صبح الی ۲۴ بامداد

قیمت بلیط : رایگان

آدرس مقبره بی‌بی مریم : استان هرمزگان، قشم، روستای تم سنیتی.

روستای توریاند قشم ؛ سرزمین آفتابگردان

 

جزیره قشم روستاهای معروف و بی‌نظیری دارد که هر یک، علاوه‌بر جاذبه‌هایی که در دل خودشان جای داده‌اند، به تنهایی زیبایی منحصر به فردی دارند.

روستای توریان قشم از جمله روستاهای زیبا و بسیار پرطرفدار قشم است که در ۳۱ کیلومتر جنوب غربی جزیره واقع شده. خاک این روستای زیبا بسیار حاصل‌خیز است و همین امر موجب رونق کشاورزی و پدید آمدن نخلستان‌های انبوه و مزارع آفتاب‌گردان در آن شده است.

اگر به جزیره قشم سفر می‌کنید، حتما از این روستای بی‌نظیر و نخلستان‌های زیبایش نیز دیدن کنید.

اطلاعات بازدید از روستای توریان :

ساعات بازدید : همه روزه ۲۴ ساعته

قیمت بلیت : رایگان

آدرس روستای توریان : استان هرمزگان، ۳۱ کیلومتری جنوب غربی قشم، روستای توریان.

بام قشم ؛ بلندبالای محبوب جزیره

 

بام قشم نیز از محبوب‌ترین جاهای دیدنی قشم است که در ارتفاعات غربی آن قرار گرفته. بام زیبای قشم، در ارتفاعی بالاتر از سنگ آهک به وجود آمده و بر روی فلاتی واقع شده که وسیع‌ترین منطقه مرتفع جزیره به شمار می‌رود.

اگر بر بالای بام قشم بایستید، می‌توانید منظره‌ای بی‌نظیر و حیرت‌آور از جنگل‌های حرا و همچنین سواحل شمالی خلیج فارس را ببینید و از تصویر پیش رویتان لذت ببرید.

بام تماشایی قشم، مکانی جذاب و منحصر به فرد برای شما خواهد بود که می‌توانید از آن دیدن کنید.

اطلاعات بازدید از بام قشم :

ساعات بازدید : همه روزه، ۲۴ ساعته

قیمت بلیت : رایگان

آدرس بام قشم : استان هرمزگان، قشم، حد فاصل شمال و جنوب جزیره، نزدیک روستای سلخ.

بیشتر بخوانید: طرح های تفصیلی ابزارهای مهم هویت بخشی به سه شهر جزیره قشم است نخستین اکوموزه ایران در جزیره قشم با مشارکت 500 نفر پاکسازی شد

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران طبیعت قشم معماری هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۷۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران

در بافت تاریخی تبریز، یکی از جذاب­ترین جاذبه های تاریخی کشور، با نام مسجد کبود قرار گرفته است. مسجدی با نمای خیره کننده که با هزاران کاشی فیروزه‌ای درخشان تزیین شده است. معماری بی­نظیر این بنا که تلفیقی چشم‌نواز از سبک‌های معماری ایرانی، آناتولی و دوره تیموری است، جلوه ای ویژه­ به این مسجد بخشیده است. در ادامه بیش­تر با دیدنی های مسجد کبود تبریز آشنا خواهید شد.

آشنایی با تاریخچه مسجد کبود تبریز

مسجد کبود تبریز، با معماری بی‌نظیر و قدمت حدودا ششصد ساله‌اش، همچون نگینی فیروزه‌ای در قلب تاریخ ایران زمین می‌درخشد. این مسجد، یادگاری از سلسله آق قویونلو است و ساخت آن در سال 1465 میلادی به دستور جهانشاه، حاکم این سلسله، آغاز شد. اگر برای مسافرت با قطار از تهران به تبریز می روید، بازدید از مسجد کبود به هیچ وجه نباید از برنامه شما حذف شود. هنگام گشت و گذار در حیاط و تحسین کاشی‌کاری‌های ظریف آن، اجازه دهید تخیلتان شما را به دوران عظمت و شکوه هنری گذشته ببرد. مسجد کبود صرفاً یک مکان مذهبی نیست، بلکه گواهی بر قدرت ماندگار خلاقیت انسانی و زیبایی هنر است. مسجد کبود تبریز که در وقف‌نامه و شناسنامه‌ی بنا از آن با نام «عمارت مظفریه» یاد شده است، در زلزله ویرانگر سال 1778 میلادی آسیب جدی دید که فروریختن گنبدش انجامید. با وجود این آسیب ها، مسجد کبود همچنان نمادی از پویایی و میراث فرهنگی تبریز به شمار می رود. تلاش‌ها برای مرمت، به طور دقیق هویت معماری آن را حفظ کرده و اطمینان حاصل شده است که شکوه و جلال آن همچنان نسل‌های آینده را مسحور خود کند.

معماری مسجد کبود تبریز: شاهکاری از تناسب و ظرافت

مسجد کبود تبریز، با معماری منحصر به فرد و ویژگی‌های خاص خود، در میان دیگر مساجد هم‌دوره خود برجسته است. این مسجد، در سه جنبه، تمایز خود را به نمایش می‌گذارد:

کاشی‌کاری و ترکیب رنگ بی‌نظیر: استفاده از کاشی‌های فیروزه‌ای و آبی کبود در کنار آجرها، زیبایی خیره‌کننده‌ای به مسجد کبود بخشیده است. این مسجد، یکی از چهار مسجد آبی دنیا است که رنگ آن، نمادی از آسمان و معنویت است. ترکیب هنرمندانه آجر و کاشی در قوس‌ها، ستون‌ها، کتیبه‌ها و دیواره‌ها، ظرافت و دقت معماران ایرانی را به نمایش می‌گذارد. تناسب با اقلیم و آب‌وهوای تبریز: معمار مسجد کبود، با ظرافت تمام، بنا را با شرایط آب‌وهوایی تبریز سازگار کرده است. طراحی خاص پنجره‌ها، نور و گرما را به داخل مسجد هدایت می‌کند. وجود گنجه‌هایی برای قرار دادن کفش‌ها، نشان از توجه معمار به نیازهای نمازگزاران دارد. نقشه و پلان منحصر به فرد: مسجد کبود، برخلاف بسیاری از مساجد، ایوان فرعی ندارد. پس از گذر از سردر و رواق‌ها، وارد صحن اصلی مسجد می‌شوید که توسط چهار ستون بزرگ و گنبد مسجد محافظت می‌شود. ستون‌های موازی و صحن‌های مربعی، از ویژگی‌های تکرارشونده در معماری این مجموعه هستند. ساخت گنبد بزرگ مسجد بر روی چهار ستون، نشان از مهارت و خلاقیت معمار دارد.

آسیب‌های مسجد کبود:

متاسفانه، بخش‌های زیادی از مسجد کبود، به‌ویژه سردر آن، در اثر زلزله و شرایط اقلیمی تبریز آسیب دیده است. بی‌توجهی به حفظ و نگهداری این بنای تاریخی، از دیگر عوامل آسیب به مسجد کبود است. دزدیده شدن طلاهای کتیبه داخل مسجد، نمونه‌ای از این بی‌توجهی‌ها است.

مسجد کبود تبریز، با وجود آسیب‌های فراوان، هنوز هم شاهکاری از معماری ایرانی است. حفظ و مرمت این بنای تاریخی، وظیفه‌ای همگانی است تا این نماد ارزشمند فرهنگ و تمدن ایران، برای نسل‌های آینده به یادگار بماند.

مسجد کبود تبریز کجاست؟

مسجد کبود که به مسجد جهانشاه نیز معروف است، در مرکز شهر تبریز، در خیابان امام خمینی، روبروی بازار بزرگ تبریز واقع شده است. این مسجد در محله‌ای به نام گوی مسجد قرار دارد.

مسجد کبود از طریق وسایل حمل و نقل عمومی به راحتی قابل دسترسی است.

مترو: نزدیکترین ایستگاه مترو به مسجد کبود، ایستگاه میدان ساعت است که حدود 10 دقیقه پیاده‌روی دارد. اتوبوس: خطوط اتوبوس 1، 2، 3، 4، 7، 10 و 11 در نزدیکی مسجد کبود قرار دارند. تاکسی: تاکسی‌ها به راحتی در دسترس هستند و می‌توانند شما را به مسجد کبود ببرند.

ساعت بازدید مسجد کبود تبریز همه روزه از ساعت 8 صبح تا 5:30 بعد از ظهر است؛ البته ممکن است این زمان در روزهای خاص و فصل­های مختلف قدری متفاوت باشد.

جاهای دیدنی مسجد کبود تبریز

در جای جای مسجد کبود تبریز، جاذبه­های دیدنی و منحصر به فرد به چشم می­خورد.

برخی از دیدنی های این مسجد عبارتند از:

سردر مسجد: سردر مسجد کبود یکی از زیباترین بخش های مسجد است که با کاشی کاری های معرق و خطوط اسلیمی جلوه­ای ویژه را از همان ابتدای ورود به گردشگران ارائه می­دهد. گنبد مسجد: گنبد مسجد کبود به رنگ فیروزه‌ای است و با کاشی کاری های معرق تزئین شده است. محراب مسجد: محراب مسجد کبود از سنگ مرمر ساخته شده است و با نمایی زیبا چشم­ها را مزین می­کند. مناره های مسجد: مسجد کبود چهار مناره دارد که با کاشی کاری های تماشایی تزئین شده است. حیاط مسجد: در بخش­های مختلف حیاط مسجد کبود درختان و گل­کاری­های زیبایی به چشم می­خورد که زیبایی این مسجد را دوچندان کرده است.

علاوه بر این، مسجد کبود دارای چندین بخش دیگر نیز هست که عبارتند از:

کتابخانه: کتابخانه مسجد کبود در زمان خود یکی از بزرگترین کتابخانه های ایران بود. مدرسه: مدرسه مسجد کبود در زمان خود یکی از مهمترین مراکز آموزشی ایران بود. خانقاه: خانقاه مسجد کبود محل سکونت درویشان بود.

سخن پایانی

مسجد کبود به عنوان یکی از زیباترین جاذبه­های تاریخی و گردشگری کشور، تنها یکی از مقاصدی است که می­توانید در سفر به تبریز از آن بازدید کنید. تجربه جاهای دیدنی تبریز و حضور در کنار مردمان خون­گرم این شهر تا مدت­ها در خاطر شما باقی خواهد ماند. اگر شما نیز به دنبال این تجربه منحصر به فرد هستید، تنها کافی است همین حالا به سایت یوتراوز مراجعه کرده و بلیط سفر خود را با بهترین قیمت تهیه کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • لحظه پرش دیدنی هالند به سمت آقای گلی لیگ جزیره + فیلم
  • گزارش دیدنی تلویزیون کره از جنگ ایران و اسرائیل
  • برترین گل‌های ال‌کلاسیکو با حضور ستارگان قدیمی (فیلم)
  • جشن زاهدی با هواداران فوکوئوکا پس از سوپرگل ۳ امتیازی (فیلم)
  • حمله برق‌آسای یک شاهین برای سرقت ساندویچ! (فیلم)
  • تصاویری دیدنی از زنده شدن آبشار‌های کوه معروف بیستون (فیلم)
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • پرنده کفچه نوک در سد درودزن شیراز (فیلم)
  • با رزرو تور کیش، این نمایشگاه‌های جذاب جزیره را در 1403 از دست ندهید
  • روستایی در مریوان که میزبان لک لک های مهاجر است + فیلم و تصاویر