Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@20:23:23 GMT

سرزمین عجایب ترکیه در قاب تصاویر

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۹۷۸۲۶

سرزمین عجایب ترکیه در قاب تصاویر

کانون خبرنگاران نبأ ــ کاپادوکیا(cappadocia) یکی از سه روستای صخره‌ای جهان است که در منطقه مرکزی آناتولی قرار دارد. نامی‌ترین قسمت‌های این منطقه عجیب و شگفت‌انگیز سرزمین گورمه است؛ این محوطه باستانی از سال ۱۹۸۵ از طرف یونسکو جزء میراث فرهنگی جهان شناخته و ثبت شده است. به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ کاپادوکیا (cappadocia) یکی از سه روستای صخره‌ای جهان است که در منطقه مرکزی آناتولی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامی‌ترین قسمت‌های این سرزمین گورمه است؛ این محوطه باستانی از سال ۱۹۸۵ از طرف یونسکو جزء میراث فرهنگی جهان شناخته و ثبت شده است. عده‌ای بر این عقیده هستند که کلمه کاپادوکیا از کلمه قدیمی و پارسی Katpatuka، به معنی «سرزمین اسب‌های زیبا»، گرفته شده است. پرواز بالون‌های رنگی بر فراز آسمان نیلگون و تماشای صخره‌های ملقب به دودکش جن و پری، از جاذبه‌های گردشگری این شهر زیبا به حساب می‌آیند.

تاریخچه کاپادوکیا

Cappadocia در اثر فرسایش چندین هزار ساله در دره گورمه ترکیه به وجود آمده، هزاران سال پیش در این منطقه انسان‌ها یک مجتمع مسکونی و تونل‌های عجیب و باورنکردنی را در دل سنگ‌های نرم ساختند و بدین ترتیب یک تمدن بشری زیرزمینی در این منطقه در آغاز قرن چهارم میلادی به وجود آمد، در اثر فوران‌های آتشفشانی که در این ناحیه باستانی رخ داد دلیل آن شد تا خاک در این منطقه با خاکستر ضخیم پوشانده شود، این سنگ‌های نرم آتشفشانی توف نام دارند و ضخامت آن‌ها ۱۰ متر است و در طول سال‌ها باد و آب بخش‌های نرم رویی این سنگ‌ها را با خود برده‌اند و تنها چیزی که مانده بخش‌های سخت آن‌ها است که امروزه به شکل‌های مخروطی، ستونی، قارچ مانند و دودکشی هستند و ارتفاع آن‌ها به ۴۰ متر می‌رسد.

کاپادوکیا عجیب‌ترین منطقه در مرکز ترکیه

در حدود 2000 هزار سال قبل از میلاد و در اوایل دوران هیتیان، انسان‌ها در منطقه گورمه ساکن شدند و منطقه کاپادوکیا بعدها به مرز بین امپراتوری‌های بزرگ تبدیل شد، زمانی این منطقه مرز یونانیان و ایرانی‌ها و سپس یونانیان بیزانس بود و به همین دلیل از موقعیت سیاسی پر اهمیتی برخوردار شد و همین باعث شد تا مردمی که در این ناحیه از ترکیه زندگی می‌کردند، مخفی شوند و بدین ترتیب یک تمدن زیرزمینی در این مکان ایجاد شد و شهرهای زیرزمینی به وجود آمد.

پناهگاه تاریخی مسیحیان

در دوره اولیه مسیحیت اینجا تبدیل به یک پناهگاه مذهبی شد و مسیحیان بسیاری در اثر آزار و اذیت حکومت رم در قرن 4 میلادی به کاپادوکیا فرار کردند و بدین ترتیب جوامع مسیحی در این منطقه تأسیس شد و به همین دلیل آثاری مربوط به دوران اولیه مسیحیت را در قسمت‌هایی از آن می‌توان مشاهده کرد؛ کاخ‌ها و صومعه‌ها به همت راهب‌ها تأسیس و گسترش داده شد و نقاشی‌های دیواری بیزانس که فرسکو نامیده می‌شدند در کلیساهای درون غارها کشیده شد، جالب است بدانید که این کلیساها که متعلق به قرن هفتم میلادی هستند هنوز سالم مانده‌اند چراکه در زیر زمین و در انزوا بوده‌اند.

خوب است بدانید که برخی از غارها و قسمت‌های کاپادوکیا تبدیل به موزه شده و برخی از آن‌ها هم محلی برای زندگی مردم این منطقه هستند، خیلی جالب است که در قرن 21 هنوز مردمانی در غار زندگی می‌کنند، برخی از خانه‌ها مرمت و بازسازی شده‌اند و به عنوان هتل از آن‌ها استفاد می‌شود، همان طور که گفته شد Cappadocia در اثر فرسایش و آسیب‌های طبیعی شکل گرفت و به وجود آمد ولی متأسفانه تکنولوژی و ورود بعضی از امکانات زندگی مدرن آسیب‌های فراوانی را به این سایت وارد کرده است.

جاذبه‌های منطقه کاپادوکیا

در نزدیکی این منطقه شهری به نام آوانوس وجود دارد که در طول دوران در ترکیه به هنر صنعتگران سفالگرش مشهور بوده است، همچنین در بالاترین نقطه پارک ملی گورمه و سایت‌های سنگی کاپادوسی روستایی به نام اوچیسار قرار دارد که چشم‌انداز بی‌نظیری را به گردشگران می‌دهد، در این روستا سرزمین عجایب سنگی وجود دارد که شبکه‌ای از غارهای کنده شده به وسیله انسان است، همچنین مکان‌های عبادت، اصطبل‌ها و انبارهایی وجود دارند که تمام آن‌ها درون سنگ نرم کنده شده و به وجود آمده‌اند.

روح‌انگیز انوشی انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: کاپادوکیا ترکیه روستای صخره ای ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۷۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۵۵ زایر اردبیلی راهی سرزمین وحی می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم احدی بعدازظهر شنبه در همایش آموزشی – توجیهی حجاج استان اردبیل در مصلی اردبیل اظهار کرد: این حجاج در قالب ۷ کاروان روزهای ۱۲ و ۱۳ خردادماه راهی سرزمین وحی خواهند شد که امسال عزیمت کاروان حجاج از فرودگاه اردبیل به صورت مستقیم به فرودگاه مدینه خواهد بود.

مدیرکل حج و زیارت استان اردبیل خاطرنشان کرد: امروز در قالب همایش توجیهی – آموزشی سعی کردیم تا حجاج را بیشتر با مناسک و آداب حج آشنا کنیم که شامل انجام طواف، اقامه نماز در مکان های معنوی و همچنین انجام اعمال سعی بین صفا و مروه بود.

احدی گفت: دوره های آموزشی متنوعی در شهرستان ها برگزار شده و ما به صورت تجمیعی و متمرکز امروز شاهد برگزاری این دوره معنوی بودیم.

وی افزود: زمان بازگشت حجاج از طریق فرودگاه جده به اردبیل ۱۵ و ۱۶ تیرماه خواهد بود که امیدواریم با صحت و سلامتی حجاج ابراهیمی حج تمتع را به جای آورده و به اردبیل بازگردند.

مدیرکل حج و زیارت استان اردبیل ادامه داد: تا اسفندماه مراحل پیش ثبت نام و ثبت نام قطعی حجاجی که سال های ۸۵ و ۸۶ ثبت نام کرده بودند انجام شد تا ما آمادگی خود را برای اعزام حجاج اعلام کنیم.

احدی تصریح کرد: با حضور روحانیون ۷ کاروان اعزامی به حج از استان اردبیل تلاش مان بر این است تا هماهنگی بیشتر با زائران انجام شده و به دور از هرگونه کوتاهی و خطا بتوانیم حج باشکوهی را با همراهی حجاج به انجام برسانیم.

کد خبر 6096555

دیگر خبرها

  • حمله پهپادی مقاومت بحرین به سرزمین‌های اشغالی
  • همایش آموزشی زائران تمتع برگزار شد
  • ۸۵۵ زائر اردبیلی راهی سرزمین وحی می‌شوند
  • ۸۵۵ زایر اردبیلی راهی سرزمین وحی می شوند
  • تشریح جزئیات اعزام کاروان‌های حج تمتع استان تهران
  • زیارت خانه خدا پس از ۹ سال وقفه
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • سومین حمله مقاومت عراق به یک هدف حیاتی در فلسطین اشغالی
  • سرزمین محبوب من ؛ محمد نوری
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را تعلیق کرد